Aytül TUNÇSİPER

Çin yemeği

Benim uydurduğum bu yemek aslında Çin mutfağında sıkça kullanılan malzemelerle yapıldığı için adını Çin yemeği koydum! Malzemeler:

20 adet  ıspanak kökü

2 adet çarliston biber

3 adet büyük havuç

1 demet taze soğan

1-2 diş taze sarmısak

soya sosu

2 kesme şeker

az kırmızı pul biber

biraz Himalaya tuzu, az zeytinyağ

Yapılışı: Taze soğan yağda kavrulur, hemen doğranmış havuç atılır ve çarliston biberler de doğranıp eklenir. Ispanak kökleri de eklenir. Bol soya sosu konur. (Bu nedenle tuz ve su konmuyor, Himalaya tuzu ise lezzet katması için kullanılıyor, onun da tuz değeri çok az zaten)

Pul biber de ilave edilip kapağı kapatılır kısık ateşte 10 dk pişmesi beklenir. Yemeğin kokusu sizi kendinizden geçirecektir…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Etiket Bulutu

%d blogcu bunu beğendi: